Pienillä pirpanoilla ikää nyt 2 viikkoa

Taas vierähti viikko ja on aika uuden blogipostauksen. Ensi alkuun 2-viikkois yhteiskuva ja yksilöpotretit koko katraasta. 

Spell, Daffodil, Willow ja Hex

Estorian Eostre's Daffodil
painoa 436g


Estorian Eostre's Spell
painoa 500g


Estorian Eostre's Hex
painoa 490g


Estorian Eostre's Willow
painoa 479g


Pennut ovat jälleen kasvaneet hirveästi ja kuten kuvissa näkyy, pennuilla on ruvennut silmät aukenemaan. Hexillä silmät alkoivat rakoilemaan jo keskiviikkona ja nyt poika tapittaakin maailmaa silmät ymmyrkäisinä. Daffodilin silmät alkoivat rakoilla perjantai-iltana ja Spellillä nyt sunnuntai aamusta. Willowlla ei vielä edes rakoile, mutta eiköhän tyttökin pääse näkevien sarjaan huomenna tai viimeistään tiistaina. Tosin eiväthän pennut vielä näin varhaisessa vaiheessa, mitään hirveästi näe, mutta pikku hiljaa näkö kehittyy ja pennut rupeavat myös kuulemaan ympäristönsä ääniä... ja niitä tässä huushollissa riittää, varsinkin kun nyt, kun Gaialla on juoksu. 😅

Hexillä rakoilivat silmät ensimmäisinä... ja huomatkaa jälleen tuo kieli 😛

Parin päivän päästä silmät olivat jo ihan kunnolla auki.

Seuraavaksi silmät alkoivat aueta Daffodilillä

Ja tänään aamusta likka tuijotteli jo maailmaa näin söpönä.

Silmien avautuminen on tarkoittannut sitä, että pennut ovat ruvenneet myös aiempaa enemmän liikkumaan ja aloittelemaan myös leikkimistä. Pennut testailevat hieman jalkojaan ja ihan oikeita kävelyaskeleitakin on näkynyt jo muutamaan otteeseen. Pennut ovat myös tajunneet, että suuta voi käyttää muuhunkin kuin syömiseen: toisin sanoen maistamaan äidin jalkaa, kaverin korvaa tai kasvattajatädin sormea. Pentulaatikosta kuuluu myös jo aika ajoin murahtelua ja haukkumista, sekä niitä tuttuja rääkäisyjä, kun Freya päättää ottaa pennut käsittelyynsä kesken pentujen unien. Enää Freya ei sentään pysty pentuja kanniskelemaan. Otin pennuista tänään vähän enemmän videota, niin voitte siitä havainnoida pentujen kehittyvää elekieltä ja liikkeitä.


Pennut viihtyvät edelleen pääasiassa yhtenä kekona, mutta välillä joku eksyy jo hieman kauemmaksi muista. Kuviakin saa parhaiten otettua silloin, kun ottaa pennut käsittelyyn pareittain. Tiistaina yritin saada pennuista kuvia, kun ne makoilivat selällään jalkojeni päällä, mutta loppujen lopuksi vain tytöt suostuivat poseeraamaan yksinään. Pojat kaipasivat siskon viereensä ennen kuin suostuivat ottamaan rennosti tällaisessa selkäasennossa. Tätä pitääkin vielä treenailla, sillä itse aina leikkaan koirien kynnet koiran maatessa selällään, joten pitää pennut siihen heti mahdollisimman hyvin totuttaa. Siinä riittää kyllä vielä työtä, sillä Spell ja Hex eivät tänäänkään suostuneet millään asettumaan makuulle. Siksi pojista joutui ottamaan naamakuvan vähän erityylillä kuin tytöistä. 

Hex ja Willow köllöttelevät yhdessä

Aaaws... sisko ja veli sylikkäin

Daffodil ja Spell makoilevat vierekkäin

Tytöiltä sujuu köllöttely myös yksinään... tässä ensin Daffodil

Myös Willow osaa ottaa rennosti

Daffodil ryhtyi kapinalliseksi ja lähti kauemmaksi nukkumaan

Myös Willow on halunnut ottaa sisaruksiinsa hetkeksi hajurakoa

Spell käyttää kuvassa poikkeuksellisesti Willowta tyynynä. Yleensä tytöt nimittäin käyttävät poikia tyynynä.

Vaikea uskoa, kuinka nopeasti pennut oikeasti kasvavat. Ei podengopentujen kasvu tietenkään yhtä huomattavaa ole kuin sammareilla, mutta jotenkin nämä muistuttavat mielestäni tässä vaiheessa jopa sammareita nopeammin oikeita koiria ja vähemmän hamstereita tai marsuja. Toisaalta ei ole mikään ihme, että pennut kasvavat vauhdilla, sillä nämä ovat kyllä todella ahneita syömään. En muista, että aikaisemmat pennut olisivat olleet esimerkiksi näin äänekkäitä syömäreitä kuin tämä nelikko. Kuulen lutskutuksen välillä keskellä yötä makuuhuoneeseen asti. Hex veteli alkuviikosta niin antaumuksella maitoa, että onnistui pari kertaa kakkimaan kavereittensa päälle hieman löysemmät töräykset... jopa kesken työpaikan info-videokokouksen. Onneksi haju ei leijunut työkavereille asti ja Freya sai tämänkin sotkun hienosti siivottua. Tosin vähän jouduin äitiä auttamaan, että saimme kaikki pennut varmasti putsattua. Tämän jälkeen Hex on onneksi vähän hillinnyt syömisen tahtia eikä vastaavia törähdyksiä ole ainakaan vielä tullut.

Spell loikoilee

Hex ottaa myös rennosti... kynnetkin olivat tässä kohtaa jo niin pitkät, että tarvitsivat ensimmäisen leikkauksen.

Näitä erikoisia loikoiluasentoja riittää



Luulisi, että tuolla välissä olisi ahdasta.

Spell on osoittautunut pentueen hienohelmaksi, joka ei aina löydä hyvää nukkumapaikkaa. Tällä kertaa nukkumapaikka löytyi onneksi ilman suuria valituksia kasvattajatädin sylistä.

Myös Hex pääsi syliin nukkumaan

Suosituin nukkumapaikka on siitä huolimatta oman äidin kainalo


Koska pennuille tuli tänään 2 viikkoa täyteen, saivat pennut ensimmäistä kertaa matolääkettä. Onneksi tuollainen tahma on helppo laittaa pennun suuhun, mutta mitenkään kovin innostuneita pennut eivät olleet lääkkeen mausta. Se aiheutti pään ravistelua, kielen näyttämistä ja yleisiä puistatuksia, kunnes pennut pääsivät äitinsä maitobaarille huuhtomaan pahan maun suustaan pois. Samalla pennut pääsivät seikkailemaan pentulaatikon ulkopuolelle ja kuten allaolevasta videosta näkyy, varsinkin pojilla oli kiire päästä nisille.


Tämä viikko oli myös siitä erityinen, että kaikki perheet ovat saaneet nyt pennut "tavata". Ei tietenkään vielä fyysisesti vaan videopuhelun välityksellä. Näin kasvattajana täytyy sanoa, että kyllä nykyteknologia on hienoa, kun se mahdollistaa myös kotien vierailut pentulaatikkoon jo tässä vaiheessa. Kyllä siinä aika iloisesti vierähti, kun sain esitellä pentuja tällä tavoin livenä ja samalla tutustua perheisiin vielä lisää. Ajattelin tehdä tästä ihan uuden perinteen myös tulevien pentueiden kanssa. Toki jo tämä blogi ja somepäivitykset tuovat pentuarjen kotien ulottuville, mutta mielestäni hienon lisän tuo ihan livenä lähetetty videokuva.

Olen ihaillut sitä, miten nämä pennut osaavat asettua itse hyvin symmetrisiin kuvioihin, mutta välillä se ei ihan niin hyvin onnistu. Tässä kuvassa Hex päätti pilata symmetrian nukkumalla toisin päin kuin muut.

Samoin tässä kuvassa. Hex the kapinallinen ei halua selkeästikään kuulua muiden kanssa samaan muottiin.

Tällä kertaa Spell päätti viitata kintaalla kasvattajan symmetrian kaipuulle. 

Tässä on jo vähän enemmän symmetriaa, mutta pääasiassa kyseessä on vain epämääräinen kasa.

Mutta onneksi pennut osaavat asettua myös näin kauniisti.


Jos Hex näyttää kuvissa usein kieltä, Daffodilista on tullut otettua tällaisia haukotuskuvia.


Sekä yksi tällainen "antaudun" otos.

Tällaisia kuulumisia pentujen toiselta viikolta. Tulevan viikon aikana opetellaan sitten sitä kävelyä ja leikkimistä ja viikon päästä saadaan maistella jo ensimmistä kertaa kiinteää ruokaa. Näihin kuviin ja tunnelmiin on hyvä lopettaa tämän päivitys ja toivottaa kaikilla mukavaa viikon alkua ja Vappua tässä hieman erikoisemmassa korona-tilanteessa.


Kommentit

Suositut tekstit