Pennuille nimet

Tänään tein näillä näkymin lopullisen päätöksen pentujen nimistä siskoni toimiessa makutuomarina. Tytöt tulevat olemaan Estorian Dawn of Freyja, Estorian Dawn of Frigga ja Estorian Dawn of Fulla. Freyja on norjalais-germaanisen jumalperheen hedelmällisyyden jumalatar ja Frigga eräänlainen äitihahmo ja avioliiton/äitiyden jumalatar. Fulla on puolestaan Friggan seuralainen sekä vanhojen lähteiden mukaan myös hedelmällisyyden jumalatar. Pojat tulevat olemaan Estorian Dusk of Dagr ja Estorian Dusk of Dellingr. Dagr on norjalais-germaaninen päivän jumala ja Dellingr aamun jumala. Tarkempia kuvauksia jumalista löytyy ihan Wikipediasta https://simple.wikipedia.org/wiki/List_of_Norse_gods_and_goddesses
Tyttöjen osalta en vielä päätä kuka on kuka, mutta Darwin on viralliselta nimeltään Dusk of Dagr eli tästä eteenpäin "Dagor" ja Dexter on Dusk of Dellingr eli tästä eteenpäin "Dellinger". 

Tänään olen istuskellut pentulaatikossa aikaisempaa enemmän, sillä pennuissa alkaa selvästi huomaamaan pieniä leikin yrityksiä. Vauhtia ei haittaa, vaikka vielä ollaan sokeita eikä osata edes kävellä. Siitä huolimatta voidaan purra äippää jalasta tai kasvattajaa varpaasta. Dellingerin otin pidemmäksi aikaa syliin tuohon niskaa vasten ja sain pojalta sellaisen naamapesun, ettei ikinä uskoisi pojan olevan vasta huomenna kaksi viikkoa. Kyllä noi on niin rakastettavia epeleitä, ettei paremmasta väliä :) 


Dori nukkuu kasvattajan jalkoja vasten

Samoin Dixi-likka

Dellinger ei osannut päättää, kivutako kasvattajan syliin vai äipän päälle.


Kommentit

Suositut tekstit