Pentujen tunnistamista

Nyt kun itse olen vihdoin ja viimein oppinut nämä pennut livenä tunnistamaan, ajattelin että tämän päivän blogimerkinnän omistaisin kyseiselle aiheelle. Buddylla ja Iltatähdellä on tällä hetkellä kaikista tummin pigmentti, mutta tämän kaksikon erottaa helposti siitä, että Iltatähdellä on selvästi leveämpi pää kuin veljellään. Fellow eroaa ulkoisesti kaikkein eniten muista, sillä pojalla on muita pitkulaisempi pää. Aamutähti ja Dude muistuttavat suuresti toisiaan, mutta Aamutähti on pienempi ja Duden nenänpään pigmentti muodostaa valokuvissakin selvästi näkyvät pisteet. Kun koko viisikko on koossa, pennut ovatkin selvästi erinäköisiä, jos vain osaa kiinnittää näihin yksityiskohtiin huomiota. Myönnetään tosin, että aika ajoin pikavilkaisulla menee silti edelleen tunnistaminen metsään, mutta heti jos vaivautuu katsomaan tarkemmin, tiedän kyllä kuka on kuka. Luonteiden puolesta pieniä eroja voi myös jo huomata. Aamutähti on sellainen hieman rauhallisempi tapittaja. Siskonsa Iltatähti on puolestaan porukan villikko. Pojat ovat hyvin samankaltaisia, mutta Buddy ja Dude ovat ehkä lähempänä Aamutähteä ja Fellow sitten puolestaan Iltatähteä. Silti esimerkiksi Dude yritti tänään reippaasti varastaa luun äidiltään, joten ei tämäkään poika mikään arkajalka ole ;) Buddykin intoutui liikuskelemaan oikein urakalla ja vähän väliä sai katsoa, kumpi kaksikosta - Iltatähti vai Buddy - oikein oli seikkailemassa. Aamutähti taas tulee aina erityisen iloisesti tekemään tuttavuutta, jos kumartuu samalla tasolle pentujen kanssa. Sainkin tytölle pienimuotoisen naamapesun samalla kun Buddy söi varpaitani :)

Suunnitelmissa oli, että olisin ottanut pennuista yhteispotretin, josta olisi helposti voinut opetella noiden pentujen ulkomuodon eroja ja vertailla niitä keskenään. No eipä varmaan tarvitse edes kertoa, että yritykseksi tämä jäi =D Ei oikein riittänyt nimittäin kädet pitämään pennuista kiinni, jotta nämä eläväiset otukset olisivat pysyneet edes sen pari sekuntia paikoillaan. Lopputulokset olivatkin tätä luokkaa:

Yksi Iltatähti... kaksi Buddy... kolme Fellow... neljä Aamutähti... Öö, missä se herra Dude luuraa?

Ei me jakseta tätä enää. Me lähdetään lätkimään!

Miten niin en ole samojedipentu?

Siis ei niin kun todellakaan katsota kameraan!

Täällä on vähän ahdasta!

Vapaus..........!

Taas se salama sokaisee meidät!

No tässä sentään näkyy kaikkien pää edes suunnilleen yhtäaikaa, vaikka aita onkin ikävästi välissä. 
Iltatähti, Aamutähti, Fellow, Buddy ja Dude

Näiden epäonnistuneiden yritysten jälkeenkin päädyin luovuttamaan, joten joudutte jälleen tyytymään pennuista yksittäiskuviin. Yritän kuitenkin tunnistaa pennut kuvista edes suunnilleen oikein, niin ette joudu niin paljon arvuuttelemaan.

Seuraavissa kuvissa suloinen Aamutähti. 



Iltatähti ja Aamutähti

Seuraavissa kuvissa villikko Iltatähti





Buddy ja Iltatähti

Seuraavissa kuvissa Buddy



Iltatähti ja Buddy

Seuraavissa kuvissa Dude



Dude ja Duden tyynyluu :)

Seuraavissa kuvissa Fellow


Fellow ja Fellown uusi ystävä purupölkky =D

Sitten vielä lisää kuvia.

Nova ei ole moksiskaan, vaikka pennut pyörivät luunsyönnin yhteydessä vieressä. Näin rennostihan Nova otti jo Windyn pentujen kanssa pari vuotta sitten. Fellow olisi kiinnostunut syömään luuta itsekin.


Mitä sulla oikein on täällä?

Saadaanko mekin äiti? 
Dude ja Buddy kytiksellä :)

Dude ei ihan hevillä luovutakaan

Dude jatkaa kyttäystään. Taustalla Aamutähti.

Viimein Dude saa palkkion sinnikkäästä odotuksestaan: maistiaisen luusta.
Takana nukkuu Iltatähti ja Fellow.



Pennut ovat ottaneet tavaksi siirtää pentuaitauksen kehikoita niin, että pääsevät nukkumaan paljaalle lattialle. Fiksua vai mitä?

Tässä nukkuu Fellow ja toisesta ei enää mitään hajua =D

Rentoa menoa.

Kun minusta tulee iso, haluan olla tuollainen kuin Nefi!

Mhhh... tässähän on meidän ruokaa.

Nuollaan aitoja yhdessä :)



Kommentit

Suositut tekstit